18-годишният Оливър Беърман, който направи дебют за "Ферари" във Формула 1, бе похвален от шефа на отбора Фредерик Васьор, както и своите колеги пилоти.

Младокът трябваше спешно да замени болния Карлос Сайнц, който пропусна надпреварата в Саудитска Арабия заради апендицит.

Беърман даде 11-о време в квалификациите, но на състезанието се представи силно и завърши седми.

Васьор е категоричен, че представянето му е толкова добро, че чак е "нереалистично".

"Фактът, че той направи къс състезателен уикенд без първа и втора тренировка, прави представянето му нереалистично. Много съм впечатлен, че успя да влезе директно в квалификациите.

Повикахме го в петък в 14 часа, за да скочи в колата за третата тренировка. Но това не е Барселона, ние сме в Джеда и предизвикателството за него е огромно.

Имаше много добра тренировка и вървеше стъпка по стъпка. В квалификацията пропусна третия рунд заради няколко хилядни, а аз бях нервен какво ще направи в състезанието, защото трябва да мисли за толкова много неща. За стартовата процедура, спиранията в бокса, волана и така нататък. Не е лесно.

Той се справи много добре. в Последната обиколка дори успя да остави Ландо и Люис и на себе си се изненадах, че го призовах да натисне още малко и да не бъде консервативен. Защото не правеше никакви грешки", каза Васьор.

Младият британец получи похвали и от своя далеч по-именит сънародник Люис Хамилтън.

"Да бъдеш повикан по спешност и да бъдеш поставен директно във ферарито, после да направиш квалификация... Той свърши невероятна работа и показа, че е бъдеща звезда", каза седемкратният световен шампион.