Световният шампион от 1997-а във Формула 1 Жак Вилньов засипа със сурови критики настоящия пилот №1 Люис Хамилтън.

Канадецът заяви, че звездата на "Мерцедес" обича да театралничи и че приема Формула 1 за Холивуд.

Гневът на Вилньов дойде заради действията на Хамилтън около Гран при на Германия, когато англичанинът се провали в квалификациите, но след това спечели състезанието от 14-а позиция на стартовата решетка.

След надпреварата Хамилтън говореше как почти всички са го критикували и само най-верните му приятели са го подкрепяли и вярвали в него.

"Хамилтън бърка Формула 1 с Холивуд. Всичко, което прави, е театър. В медийното пространство се изявява като Исус. Начинът, по който драматизира за проблемите с автомобила си, е все едно говорим за мъките на Исус. Думите му след това са Проповедта на планината.

Embed from Getty Images

Шефът на "Мерцедес" Тото Волф обаче изрази съвсем различно мнение. Той заяви, че призовава Хамилтън да изразява чувствата си в социалните мрежи и да търси скандала.

След Гран при на Германия Люис лично обвини анализаторите на Скай Спортс, че не казват нищо позитивно за него и че целенасочено коментират злонамерено.

"Казва нещата, които мисли. Ние сме хора и имаме емоции, които са породени от действията на другите. Някои неща биват приемани лично.

Embed from Getty Images

Хамилтън е невероятна спортна звезда, защото е емоционален и чувствителен", заяви Волф.

Британецът спечели надпреварата на "Хокенхайм", след като конкурентът му за титлата Себастиан Фетел направи грешка и отпадна. Тото Волф обаче смята, че Хамилтън е можел да задмине Фетел и без инцидента.