Бившият шеф на "Ферари" - Жан Тод, е един от най-близките хора до семейство Шумахер и единстеният, който от време на време информира милионите фенове за състоянието на седемкратния шампион във Формула 1 - Михаел.

74-годишният французин е и един от много малкото външни хора, които изобщо получават достъп до семейството и периодично посещава пилота.

Тод е бил на посещение при добрия си приятел Михаел Шумахер преди седмица, като отново реши да изнесе информация, макар и доста оскъдна.

Единственото, което милионите фенове на немския пилот научиха е, че той продължава да се бори. По всичко личи, че състоянието му е все така тежко след ужасния инцидент, който претърпя преди 7 години в Алпите, докато кара ски.

"Видях Михаел миналата седмица. Той се бори.

Господи, знаем колко тежък инцидент имаше той, а това му причини огромни проблеми. За щастие той има невероятна съпруга до себе си, има своите деца, своите медицински лица.

Можем само да му пожелаем всичко най-добро и да се молим. Към момента просто оказвам подкрепа и гледам да съм близко до семейството. Всъщност няма с какво да помогна в ситуацията, но ако нещо се наложи, ще го направя", сподели Тод.

Той коментира и настоящият шампион Люис Хамилтън, който по всичко личи ще разбие може би всеки един рекорд на Шумахер в близката година или две.

"Люис ще го направи. Няма да остане неподобрен рекорд на Шумахер. Той е много талантлив и най-вече мотивиран. Да не забравяме, че кара и в най-силния отбор.

Когато имаше най-силния пилот в най-силния отбор, просто няма какво да го спре.

Винаги съм си мислил, че рекордите на Михаел ще останат вечно. Ето, че не им остана много време, повечето дори са подобрени. Разбира се, това в никакъв случай не е незаслужени.

Люис и Михаел са много различни характери. Свързва ги обаче страстта, с която се състезават. Те са истински професионалисти, талантливи и с изключителна психика", сподели Тод.