Един от най-опитните пилоти в стартовата решетка на Формула 1 - Даниел Рикардо, ще напусне отбора на "Макларън" след края на сезона.

Двете страни са се разбрали да прекратят договора помежду си по взаимно съгласие година преди изтичането му. Причина не се посочва, но не е тайна, че в отношенията им имаше прекалено много разочарования и в двете посоки.

Австралиецът се присъедини към легендарния британски тим през 2021-а, като неговият опит и безспорни качества, заедно с младостта и таланта на съотборника му Ландо Норис, трябваше да върнат "Макларън" на високите позиции, които репутацията на отбора изисква.

Представянето на Рикардо с оранжевия болид обаче не бе особено впечатляващо, като въпреки победата на "Монца" през миналия сезон, повечето му моменти с "Макларън" бяха свързани предимно с разочарования, а австралиецът така и не успява да дава силни времена като младия си съотборник Ландо Норис.

При раздяла от подобен калибър спекулациите започват още на секундата, като "Sky Sports" вече прати друг австралиец на мястото на Рикардо. Това е шампионът от Формула 2 - Оскар Пиастри.

Той е част от школата за пилоти на "Рено", но младият австралиец категорично отхвърли възможността да кара за "Алпин", като очавканията са той да седне в оранжевия болид на "Макларън".

Логиката сочи, че "Рикардо" може да се завърне в "Алпин Рено", но поне индикации за нещо такова на този етап няма, а всичко е само предположения.

Най-тревожния вариант за хилядите му фенове е, че пилотът с 223 старта и 8 победи може и да се окаже без гарантирана седалка за сезона 2023.