В много равностойна среща без поемането на особени рискове френският тим успя да надделее с гол на Андре Аю в последните секунди на редовното време.

Двубоят на "Велодром" започна равностойно, като и двата тима изчакваха грешка в противниковата половина, която да накажат. В 3-та минута Шейру пробва хубав удар, който обаче срещна тялото на бранителя Лусио и се стигна до корнер, от който не излезе нищо опасно за Жулио Сезар.

В 11-та минута пред дебютанта в Шампионската лига с фланелката на Интер Диего Форлан се отвори чудесна възможност да открие. Камбиасо проби и центрира към Форлан, който с едно докосване прати топката твърде леко към вратата на Манданда. Манданда с мъка изби удара на Форлан, който все пак отигра доста трудна топка.

В 30-та минута след центриране в италианското наказателно поле Диавара и Брандао не се разбраха добре и пропиляха много чисто положение за домакините.

В 37-та минута комбинация между Снайдер и Камбиасо стигна до наказателното поле на гостите, където топката чакаше и Зарате. Кълбото бе добре върнато към Зарате, който стреля точно, но твърде слабо.

Втората част бе до голяма степен като първата - много атаки и пред двете врати, но 100-процентови положения липсваха. В 49-та минута Сезар спаси точен удар с глава на Брандао, а в 57-та стражът на "кариоките" спаси и изстрел на Аспиликуета.

Постепенно французите започнаха да атакуват повече, като висока активност показаха Матийо Валбуена, Амалфитано, Брандао и Диавара. За интеристите най-много се раздаваха Камбиасо, Форлан, Зарате и капитанът Санети.

След още 20 минути безрезултатна игра пред вратата на италианците стана интересно. В 87-та минута пред Андре Аю се откри страхотна възможност за гол, но ударът му с глава мина над вратата на възпитаниците на Клаудио Раниери. Две минути по-късно резервата Фани напредна добре и подаде отново към Аю, чиито удар бе спасен.

В 93-та минута обаче спасение нямаше. С осъществяването на натиск Марсилия стигна до корнер от дясната страна на вратата на Сезар. Топката бе центрирана във вратарското поле, където Андре Аю успя да я вкара в последните секунди и да подари победата на своя тим. Публиката на "Велодром" изпадна в транс, а малко след подновяването на играта прозвуча и последният съдисйки сигнал, който узакони победата над гранда Интер.

Реваншът е на 13 март в Милано, информира Novsport.