Точни за Левски бяха Орлин Старокин и Владимир Гаджев. През първото полувреме двата отбора не успяха да създадат опасно положение пред противниковата врата. "Сините" все пак контролираха случващото се на терена. Задържаха топката, но липсваше точност в пасовете. Най-сериозното положение пред вратата на Веселин Цветковски дойде в самия край на първата част, когато след разбъркване в наказателното поле на домакините, Сюлейман Диамутен с ножичен удар нацели напречната греда.

Само в рамките на три минути в началото на второто полувреме Левски си реши двубоя. В 55-та минута се получи добра контра за Левски, в крайна сметка Владимир Гаджев навлезе в наказателното поле, стреля силно, Веселин Цветковски спаси с класа, топката обаче отиде в Орлин Старокин, който стреля по земята и вкара за 1:0 в полза на Левски.

В 58-та минута при нова контра за Левски, Жуниньо центрира отляво по нападението, а Владимир Гаджев вкара с плътен удар от границата на наказателното поле. Именно бразилецът пък бе изгонен десетина минути по-късно. Николай Николов влезе много остро в краката на Жуниньо. Играчът на Левски остана бесен, двамата тръгнаха един срещу друг, сблъскаха се, след което Николов се строполи на земята. Главният рефер показа жълт картон на играча на врачани, и изгони Жуниньо с директен червен картон.

Минута по-късно съдийската бригада допусна грешка и не зачете редовен гол на Иван Цветков, зарад несъществуваща засада. До края на мача домакините не успяха да натиснат и да стигнат поне до равенството.

След успеха, Левски измести ЦСКА от второто място и е с 42 точки, на три точки зад лидера Лудогорец, и на три пред "червените", които утре приемат Монтана. Ботев Враца е с 14 точки, на една точка от зоната на изпадащите.