Испанският национал реализира първите си голове за лондончани от близо пет месеца (1541 минути) . За последно Торес се беше разписвал през месец октомври миналата година. В крайна сметка лондончани постигнаха победа с 5:2 като домакин и продължават напред в най-старата клубна надпревара.

Резултатът на "Стамфорд Бридж" бе открит в 12-ата минута от бранителя Гари Кейхил, който се разписа с глава след центриране от корнер на Хуан Мата. След гола си Кейхил вдигна фланелката си, а под нея бе изписано "Молете се за Муамба". Халфът на Болтън получи сърдечен удар по време на двубоя срещу Тотнъм снощи.

Вторият гол бе изработен от Фернандо Торес, който подаде към Саломон Калу след добър рейд, а за нападателя не остана нищо друго освен да пусне топката покрай вратаря Каспър Шмайхел.

В 67-ата минута дойде истинският момент за Торес. Испанският национал се възползва от пас на друг бивш футболист на Ливърпул Раул Мейрелеш, за да покачи на 3:0.

В 77-ата минута гостите от Лестър успяха да намалят резултата, когато бекфорд успя да довкара отбитата от гредата топка. Пет минути преди края на двубоя Торес заби втория си гол, този път с глава след центриране от корнер. В 89-ата минута Маршал вкара брилянтно попадение за 2:4. Маршал изненада Петър Чех с удар от около 25 метра, предаде Гонг. 

В една от последните си атаки, Челси направи резултата 5:2, като отново в основата на гола бе Торес. Нападателят получи топката отляво, напредна добре и след като преодоля бранител на Лестър, подаде към Мейрелеш, който с плътен удар от точката на дузпата оформи крайното 5:2