"Проведох три срещи с Алекс Фъргюсън и оценката му за него беше доволна. Увериха, че няма да правят спънки, ако пристигне конкретна оферта за него. Доволен съм, че успяхме да постигнем съгласие и договор за още една година. Финансовите детайли при евентуален негов трансфер са съгласувани. Приехме, че Фъргюсън подготвя отбора за следващите няколко години, а Бербатов не попада в този план. Целта му е да смени стила на игра, отборът да бъде по-бърз".

Юнайтед сгази Уулвс с 5:0, Бербо пак извън групата 

"Най-вероятно няма да играе повече в Англия. Желанито му обаче е да остане в Европа. Възможно е новият му клуб да бъде друг, не по-малко класен от Манчестър Юнайтед. Изисквах от Юнайтед да ми гарантират, че няма да правят спънки, независимо къде Митко иска да отиде. Той трябва да изтърпи това положение. Не е в неговия стил да постъпва като Тевес.

Юнайтед започнаха с прощалните интервюта с Бербо

Чичарито, Рууни и Уелбек са малко по-бързи от Бербатов. Само това му липсва - скоростта, но пък е много по-техничен от тях. Фъргюсън е инат и затова го оставя извън групата, не става върпос за наказание. Този сезон не мисля, че ще стане шампион, загуби вече три купи. За него водещо е да продължава да печели титли, да печели купи и да играе в Шампионска лига, поне в Лига Европа. Най-вероятно ще търсим минимум 2-3 годишен договор. Конкретно за ЦСКА - нека клубът си оправи своите проблеми, които са повече от тези на Митко. Там, до колкото разбрах, има сериозни такива. Те са по-големи от тези на Митко. След това ще мислим вече за завръщането му", заяви Данчев, цитиран от ТопСпорт. 

Това се предполагаше от доста време, а липсата на Бербо в групата напоследък е ясен знак за това. Известно е още, че сър Алекс Фъргюсън иска нов договор с българина, за да не го изпусне като свободен агент. Цената му е 5 милиона паунда, но не е потвърдена.