Теренът на Джузепе Меаца от около две десетилетия почти постоянно е в отвратително състояние, след като стадионът бе реконструиран за Мондиал 1990 и оттогава достъпът на игрището до циркулиращ свеж въздух и достатъчно слънце бе ограничен, а това постоянно уврежда тревното покритие.

Темата за състоянието на зеления килим стана особено актуално отново след двубоя от 1/4-финалите на Шампионската лига срещу Барселона, старши треньорът на гостите Хосеп Гуардиола заяви: "Винаги е удоволствие да играеш на Сан Сиро. Просто е срамно, че този терен не е подходящ за футболни мачове".

"Ние трябва да променим терена, поставяйки хибридна повърхност със синтетична база и естествена трева върху нея, обясни Галиани новата технология, която желае да бъде използвана.

"Надяваме се, за да постигне съгласие с Интер, тъй като ние вече такъв терен на тренировъчната база Миланело. В края на сезона, ако сме съгласни с това, тогава може да се инсталира за два месеца. Аз ще работя усилено, за да направи тази нова трева", каза шефът на Милан.

Относно двубоя с Барселона, който завърши при 0:0, Адриано Галиани каза: "Барселона започна много напрегнато, тъй като те също се страхуват от Милан. Ние нямахме късмет при жребия, но Барса може да се каже същото.

"Отборът се бори, показа решителност и твърдост. Особено добре оценявам представянето на Лука Антонини", коментира Галиани, цитиран от Гонг.