Двата отбора предложиха слабо първо полувреме, в което имаше две добри положения пред вратата на лондончани, но ветеранът Брад Фридел запази нулевото реми с отлични спасявания.

След почивката обаче на "Уайт Харт Лейн" стана интересно. Мениджърът на домакините пусна в игра едно от новите попълнения Муса Дембеле, който имаше нужда от само 24 минути, за да вкара първия си гол с екипа на Тотнъм. В 69-ата минута белгийският национал получи топката на границата на вратарското поле, финтира отлично бранител на "канарчетата" и с плътен удар по земя не остави шанс на Руди за 1:0.

Попадението успокои домакините, които тотално овладяха средата на терена и изчакваха последния съдийски сигнал, който да узакони успеха им, а техният мениджър направи дефанзивна смяна и пусна в игра Том Хъдълстоун. В 85-ата минута обаче, след едно центриране топката стигна до Сондграс, който с левия крак не остави шансове на Фридел и изравни 1:1.

Малко по-късно домакините останаха с човек по-малко, тъй като директен червен картон получи именно появилият се преди минути Хъдълстоун.

В друг мач от кръга Уест Бромич Албиън надигра с 2:0 у дома Евертън и остана непобеден от началото на сезона. Шейн Лонг откри резултата с гол в 65-ата минута, а в 82-ата Гарет Макоули узакони трите точки на "дроздовете", а и първата загуба на "карамелите" от началото на сезона, информира Novsport.