В мач от третия кръг на надпреварата, Цвети се наложи с 2:1 сета (6:1, 6:7 (3), 6:3) над испанката Силвия-Солер Еспиноса, която заема 55-то място в световната ранглиста при жените. Почти през целия мач, пловдивчанката бе видимо по-добрата на корта, а на трибуните се чуваше бурна българска агитка, която не спираше да я подкрепя.

Първият сет бе най-силния за Пиронкова, която не даде шанс на своята противничка. След половин час игра, българката се наложи с безкомпромисното 6:1 и не остави никакво съмнение в превъзходството си.

Втората част започна по подобие на първия сет и пловдивчанката набързо поведе с 3:0. След няколко разконцентрирани отигравания на Цвети обаче, Еспиноса успя да обърне нещата до 4:4. След равностойна игра се стигна до тайбрек, който испанката спечели по категоричен начин. Еспиноса поведе с 5:1, но не успя да спечели два сетбола. В крайна сметка взе успеха със 7:3.

В третия решителен сет, Цвети показа по-здрави нерви и успя да затвори мача при 6:3.

Следващата съперничка на Цвети Пиронкова ще бъде победителката от двубоя между Ана Иванович от Сърбия, 12-та в ранглистата, и Слоун Стивънс от САЩ, които играят късно тази вечер, информира Гонг.