От трибуната Марешки индиректно потвърди, че ще напусне Локомотив след изборите през май.

"Няма да оставя клуба, но няма да помагам със сегашните темпове. Така или иначе, ще продължа да финансирам отбора, докато се намери по-добър вариант", каза бизнесменът, цитиран от БТА.

Той получи подписка с 2468 парафа, събрани от "черно-белите" за 2 дни. В нея феновете потвърждават, че подкрепят Марешки и желаят той да изгради фенската трибуна "Бесика" на стадиона в парк Лаута. Аптекарският бос обяви, че е готов да даде около 700 000 лв за съоръжението. Условието му е на нея да пише : Трибуна Бесика - подарък от Веселин Марешки. Бизнесменът ще финансира строителството на добра воля. Стадион "Локомотив" е общинска собственост, а миналата седмица клубът го получи за безвъзмездно ползване за следващите 10 години.

На срещата в бившия партиен дом беше представен и проекта за изграждане на "Трибуна Бесика". Тя ще бъде от 24 реда и 4000 места, а козирката ще покрива 80% от тях. "Аз може и да си тръгна, но винаги ще остана емоционално, а вероятно и финансово ангажиран с вас. Ако не съм аз, ще се погрижа да намеря такъв спонсор, такъв мой заместник, който да бъде достоен да продължи традициите на Локомотив", заяви Марешки, а препълнената зала го аплодира многократно. Председателят на шахматния клуб на Локомотив Харалампи Ванев информира, че е получил уверение, че зад трибуната ще бъде изграден музей на клуба.

"Никъде няма ръководител, който да има 100-процентова подкрепа от всички, но 95% от хората обвързани с Локомотив стоят зад вас. Не обръщайте внимание на интригите, останете. "Трибуна Бесика" и всичко направено досега няма да има смисъл, ако вие си тръгнете", обърна се към варненеца Харалампи Ванев.