Мача се игра на стадион "Българска армия" пред около 10 хиляди зрители.

Футболистите на ЦСКА имаха превъзходство през по-голямата част от мача. "Червените" видимо надиграха своя съперник през първата част, но след 60-та минута видимо отпаднаха физически, информира Гонг.

Играчите на "Локомотив Пловдив" заложиха на контраатаки, които рядко създаваха опасност пред вратата на Томаш Черни.

ЦСКА можеше да поведе в резултата още в 5-та минута, когато Антон Карачанаков стреля от фаул, топката рикошира в стената и попадна в Рангел Абушев, а той от чиста позиция не успя да стреля, тъй като бе изпреварен от защитник на "Локомотив Пловдив", който изби топката.

Седем минути по-късно отново Антон Карачанаков отправи хубав далечен удар, но топката мина на сантиметри над напречната греда на вратата на "Локомотив". Най-хубавото положение за ЦСКА през първото полувреме бе в 26-та минута, когато Антон Карачанаков стреля от около 22 метра, но топката срещна напречната греда на вратата на Йордан Господинов.

В 41-та минута Чочев подаде към Марсиньо, който от добро положение стреля слабо и Господинов улови топката. В началото на второто полувреме домакините отново имаха надмощие и в 48-та минута Емил Гъргоров пусна извеждащ пас към Марсиньо, който не бе в засада, но такава бе вдигната от страничния съдия.

Карачанаков бе най-дейният за ЦСКА и в 60-та минута именно той овладя добре топката и финтира Тодоров, след което стреля, но в страни от десния стълб на вратата на Йордан Господинов.

ЦСКА можеше да стигне до победата в 76-та минута, когато Марсиньо стреля от фаул, след което Йордан Господинов успя да избие топката с една ръка, а тя след това срещна левия стълб на вратата на "Локомотив".

В края на мача отново Карачанаков бе близо до това да вкара, когато в третата минута на добавеното време на срещата стреля опасно, но Йордан Господинов отново спаси.

Така ЦСКА и "Локомотив Пловдив" започнаха сезона с равенство 0:0.

Младенов: Шансът днес не бе на наша страна