Според медиите в Гърция, още утре той ще бъде там заедно с агента си Емил Данчев и двамата ще преговарят с местния шампион "Олимпиакос". Новината е на авторитетното издание "sport-fm.gr", цитирана от Гонг.

Изданието позовава на свои източници, както и на хора от Франция, които са запознати с делата на благоевградчанина и намеренията му занапред. Наставникът на клуба от Пирея Витор Перейра иска да подсили атаката си и обсъжда няколко варианта. И въпреки че българинът е по-надолу в списъка му с желани имена, все пак преговори се очаква да се проведат.

Основното предимство на 34-годишния бивш капитан на националния отбор е, че е свободен агент и за него няма да бъде платена и стотинка трансферна сума. Освен това той има богат опит в Шампионската лига, който ще е нужен на "Олимпиакос" при участието му в груповата фаза на турнира наесен.

В началото на седмицата Бербо обяви, че би искал да се завърне в Англия. Там от него се интересуват само средняци като "Уест Бромич" и новаци в Премиършип като "Борнемут".

Бербо: Няма да завърша кариерата си в България