Този път момчетата на Антони Здравков се наложиха над Армения с 2:0.

От началото на срещата на стадион "Берое" в Стара Загора, националите контролираха играта, като владееха топката през по-голяма част от времето и се опитваха с многоходови комбинации да преодолеят сгъстената защита на съперника, който разчиташе единствено на контраатаки.

В 20-та минута Милен Гамаков стреля от около 25 метра, но топката премина над гредата. Девет минути по-късно Антонио Вутов стреля отляво, но стражът на Армения Анатоли Айвазов спаси. В самия край на първата част Христо Попадийн проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Минчев засече топката с глава, но тя излезе в аут.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени, като възпитаниците на Антони Здравков продължиха да търсят път към вратата на тима на Армения, който се беше прибрал дълбоко в своята половина.

В 68-та минута логичното се случи. Влезлият като резерва Кирил Десподов центрира отдясно, защитник на гостите не изчисти добре топката, която попадна в Кристиян Малинов, който от 10 метра я прати в мрежата за 1:0.

Две минути по-късно Десподов отново проби по десния фланг и центрира, Малинов не успя да засече топката, която се озова в Минчев, който шутира, но Айвазов спаси. В 81-та минута Десподов центрира отляво и след неразбирателство в отбраната на Армения, Георги Минчев реализира за 2:0.

Пет минути по-късно гостите организираха атака, топката стигна до Гор Малакян, който стреля, но Китанов показа класа и отрази неговия удар. Малко по-късно Александър Василев можеше да се разпише за 3:0, но топката мина встрани от вратата, информира БГНЕС. 

В другите срещи от нашата група, Румъния надигра Люксембург с 1:0 като гост, а Дания и Уелс завършиха при 0:0.

Така след тази победа България оглави класирането в група 5 с 9 точки. На второ място е тимът на Румъния, който също има актив от 9 т., но е с по-лоша голова разлика. На трета позиция е Уелс със 7 точки, следвана от Дания с 1 т. Тимовете на Армения и Люксембург нямат спечелена точка.