Това разкри пред Bulgaria ON AIR спортният журналист Крум Савов.

По думите му, до последно се обсъждало дали най-добрият български тенисист изобщо да излезе на корта за двубоя си с квалификанта Ян-Ленард Щруф във втори кръг на Мастърса.

"Това може би ще е някаква новина и не знам дали всички са наясно. Със сигурност ми потвърдиха, че конкретно на мача с Щруф, в който игра доста неочаквано вяло и без съпротива загуби в Монте Карло онзи ден, той определено е бил болен и неразположен. С температура и грип, отпаднал е бил. Проблемът е и с лекарствата, които пиеш заради възможните допинг проби. Той до последно е бил на прага да откаже мача," заяви Савов.

Според него не е късно Гришо да направи големия си пробив сред най-добрите в света и може да се намеси в битката за големите трофеи.

"Трябва да спрем да го наричаме надежда. Той излезе от сянката на определението "бейби Федерер". Влезе си в собствено амплоа на изключителна световна звезда, не само българска. Той e планетарна знаменитост - на фона на това къде живее, къде си плаща данъците. Той е по средата на две крайни явления, които не могат да бъдат определени като категорична тенденция. Бекер, Сампрас, Агаси, Надал, Федерер и Джокович са направили своите пробиви най-вече в четирите турнири от Големия шлем между 18 и 23 години. Обаче Горан Иванишевич и Стан Вавринка са го правили около 30-те", допълни Крум Савов.

Според журналиста, треньорът на Григор - Дани Валверду е успял да го извади от ролята му на "хот-шот мейкър".

"Както го наричат. Шоуменът, който прави изключителните удари, които после влизат по всякакви класации. Валверду го превърна в машина за победи, какъвто беше в края на миналата година и най-вече началото на тази", каза още Савов.