Две попадения за шпорите вкара корейският футболист Хон Мин Сон.

И докато за "Тотнъм" 2-ата позиция беше гарантирана и без тази крупна победа, то Кейн вече има 26 гола на върха при реализаторите, с два повече от Ромелу Лукаку и с три пред чилиеца Алексис Санчес от Арсенал.

След края на мача Кейн призна пред камерата на Скай Спортс, че "Златната обувка" във Висшата лига е негова лична цел.

"Исках днес да вкарам един или два гола, за да бъда в битката за голмайсторското звание и се получи. Сега има още един кръг за всички нас. Надявам се, че аз ще взема Златната обувка, а Юго Лорис ще вземе и наградата при вратарите "Златните ръкавици". Така че сезонът за нашия отбор ще бъде много по-добър в края си", споделя Хари Кейн, цитиран от БТА.

Сон асистира за първото попадение, след като получи пас от дълбочина от защитника Тоби Алвервайрелд. Той дръпна на скорост и върна на Кейн, който прониза вратаря Шмайхел за първи път.

9 минути по-късно кореецът вкара втори гол за "Тотнъм" с първия си точен удар в очертанията на вратата.

След 0:2 до почивката, Бенджамин Чилуел върна един гол за шампионите, но това беше доста измамно усещане, защото цялата първа част беше под диктовката на "Тотнъм".

След почивката вихрушката пред датския национален вратар не стихна и отново в рамките на 9 минути гостите стигнаха до нови два гола.

Кейн беше точен за 1:3 в 63-ата минута, а в 71-ата върна жеста на корееца Сон, който се разписа също за втори път. В последните четири минути на игралното време Кейн добави нови два гола, за да утвърди 11-ата победа в последните 12 мача за "Тотнъм".

Те остават 2-и с 82 точки, на 7 от новия шампион "Челси", а "Лестър"е 11-и с 43, но все още може да завърши в първата половина на класирането.