В момента 14-годишното момиче се изявява предимно по юношески състезания.

Димитров и Джубри тренираха на кортовете в Монте Карло. Младата състезателка се похвали, че е успяла да обмени опит и с Петра Квитова.

Най-добрият български тенисист се подготвя за втория турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос". Той ще бъде поставен под №10. Това ще се случи, след като българинът няма да загуби позиция в световната ранглиста преди жребия в Париж следващата седмица.

Григор Димитров ще посрещне обновяването на класацията на АТР в понеделник като 11-ата ракета на планетата. 26-годишният хасковлия обаче ще се възползва от отсъствието във френската столица на Роджър Федерер и така ще заеме едно място по-напред при определянето на съперниците в основната схема следващия петък.

До този развой се стигна, след като Милош Раонич (№6) победи Томаш Бердих (№13) с 6:3, 6:2 и се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Рим. Чехът бе единственият, който реално можеше да изпревари Димитров в ранглистата.

За целта обаче той се нуждаеше от участие на полуфинал, тъй като в момента изостава със 130 точки от най-добрия ни тенисист, пише "Тема спорт".

Раонич отнесе бившия №4 в света за едва 62 минути. Канадецът загуби едва точка на първи сервис (27 от 28), като общо позволи Бердих да му вземе 7 на негов начален удар.

За сметка на това Милош бе много убедителен при открилите му се възможности за пробив, реализирайки 3 от 3.