Той допълни, че не е говорил с боса на "Локомотив Пловдив" Христо Крушарски.

"Имах да си взема пари, взех ги и напускам. Не е толкова важно как ще си разтрогна договора. Аз няма да ощетя клуба. Оставил съм си сърцето в отбора. Да се говори, че срещу Етър съм си тръгнал заради парите крайно грешна информация. След толкова много голове за тима не заслужавам такова отношение", заяви Мартин Камбуров.

Той изтъкна, че е останал да играе в отбора през последните години, въпреки че е имало проблем с парите.

"Играх тук през последните години, когато нямаше пари, феновете управляваха и стояхме по 5-6 месеца без заплати, но играхме за отбора. Ще ви кажа и друго. През тази пролет, когато имахме шансове да играем в евротурнирите, не бяхме взимали заплати от месец януари. Аз платих заплати, дадох и пари за бинтове. Така, че да се твърди, че напускам за пари е крайно обидно", допълни футболистът.

"С Христо Крушарски се чухме по телефона в петък, но той беше много емоционален и говори три минути без да ми даде думата. Не може така да се разговаря с Мартин Камбуров. Аз съм си изградил име и съм дал много на отбора. Аз не си тръгвам от Локомотив. Някои от феновете може да ме подкрепят, други и да ме критикуват. Христо Крушарски не е Локомотив (Пловдив). С него няма какво да си кажа и си тръгвам. Локомотив (Пловдив) това и публиката, Христо Бонев, Аян Садъков Бог да го прости, Христо Колев, аз и други футболисти. Много исках да завърша кариерата си в отбора, който обичам, както става на Запад, но едва ли ще стане. Все пак съм на 36 години. Не съм мислим въобще дали ще продължа кариерата си и или ще са откажа", заключи Мартин Камбуров.