Според "Индиан Таймс" и "Манорама" сделката е почти готова, като основен двигател е Рене Мюленстейн, който е треньор на отбора от местната Суперлига. Холандецът бе асистент на сър Алекс Фъргюсън в "Манчестър Юнайтед", докато там играеше Бербатов, а после двамата работиха заедно и във "Фулъм", където Мюленстейн бе мениджър.

Според информациите българската звезда ще пристигне за представянето си до ден-два и ще стане четвърто ново попълнение от чужбина за "Керала", след като ганаецът Къридж Пекусон, сърбинът Неманя Лакич-Пешич и канадецът Йън Хюм вече са в отбора.

През миналия сезон "Бластърс" завърши втори в крайното класиране на индийската Супер лига, която не е от кой знае каква класа, но всяка година опитва да търси подобрение със сериозни треньорски имена и по някоя звезда на терена.

Друг добър приятел на Бербатов - Роби Кийн, подписа с "Атлетико Колката", шампион за миналия сезон. Именно този тим победи с дузпи "Керала" на финала.

Потвърждение за трансфера от голмайстор №1 в историята на националния отбор няма, но преди година Бербатов отхвърли възможността да играе в Индия, аргументирайки се със слабото ниво на първенството там.