Решението от днес е, че пазарът на играчи във Висшата лига ще затваря в 17 ч местно време в четвъртък, преди първия уикенд от сезона в първенството. След този момент играчите няма да могат да купуват или продават футболисти.

Промяната е радикална - досега пазарът бе отворен до 1 септември, което обикновено значи 2-3 седмици след началото на сезона. И докато мачовете вече текат, отбори, мениджъри и играчи са мислено другаде, калкулирайки и преговаряйки по сделки.  От 2018 г. това се променя.

Този трансферен Брекзит не е гласуван с единодушие, няколко клуба са останали на позиция "против". Но със сигурност промяната бе нужна и е позитивна. Останалата част от европейските лиги засега не я предприемат, въпреки че вече се говори за подобна идея в Испания.

През това лято сагите около Филипе Коутиньо ("Ливърпул"), Алексис Санчес ("Арсенал") и др. звезди от Висшата лига, се точиха до дни след изиграването на мачовете от 3-ия кръг в първенството, засенчвайки играта и резултатите.

И постовяйки фенове и клубове "на тръни" в пълна неяснота ще има ли сделка и време за намиране на заместник, ако се случи.