Бразилецът е с 8 гола в първите 8 кръга от Първа професионална лига, като записа и един хеттрик (при 6:2 над "Ботев"). Каранга е в България от януари и не отговаря на изискванията за поне петгодишен престой в страна от ЕС, за да получи паспорт.

В спорта ни обаче от години съществува вратичка, като талантливи чужденци бързо получават документи, за да имат право да бъдат използвани в наши национални тимове. Бразилците в "Лудогорец" са типичен пример, като българските им паспорти "ги чакат" на практика още при подписването на договорите с шампиона.

ЦСКА е подал документи за Каранга, не само заради клубните си интереси - паспорт за бразилеца освобождава едно място в квотата за чужденци в групата за мачовете. Решението за издаването на паспорта се чака преди края на 2017 г.

Но и заради вниманието към нападателя от националния селекционер Петър
Хубчев. Треньорът на България вече настоя и Жуниор Мапуку, когото познава отлично от периода в "Берое", а сега води атаката на "Левски", да бъде легитимиран с право да облича националния екип.

Проблемите на Хубчев в атака са явни - срещу Холандия на 3 септември в Световната квалификация, България игра без чист нападател до влизането на резервата Андрей Гълъбинов.

Ако има като варианти Мапуку и Каранга, Хубчев не е задължен да ги вика непрекъснато, но поне може да разчита на номинални централни нападатели-голаджии, особено в мачове срещу по-скромни отбори, в които именно завършването на атаката е най-ключово.