Световният номер едно игра с травма - беше видно, особено в третия сет, когато Надал нетипично не гонеше топки, пуснати по ъглите на корта.

Което изобщо не бива да хвърля сянка върху победата на Гофен, довела до завързване сериозно на интригата в групата "Пийт Сампрас", където е и Григор Димитров.

Българинът свърши отлично своята работа за деня и победи Доминик Тийм по-рано, а във вторник ще разбере и програмата за втория рунд от груповите мачове.

Гофен пробиваше първи и в трите сета на мача срещу Надал, като в първия изпусна аванса си при 3:1, а във втория водеше с 5:3, като пропиля 4 мачбола. В тайбрека Надал измъкна с невероятно усилие на волята втората част.

И когато изглеждаше, че този неукротим характер отново ще надделее, се видя ясно проблемът с травмата. Надал губеше лесно точки, спря да връща невъзможни топки и да лети по корта.

Няколко тревожни погледа към треньора Карлос Моя го издадоха, макар да бе ясно - играе с невъзстановено коляно. Контузията го тормози от повече от месец, като пропусна турнира в Париж преди 2 седмици, за да е готов на 100 процента за Лондон. Но явно не е.

Чакаме и решението на световния номер едно дали изобщо ще продължи в надпреварата.

Гофен не се интересува вече от развоя на тази ситуация. Той записа голяма победа и чака сряда, когато ще са вторите мачове в групата "Пийт Сампрас".