Българинът спечели дебютната си среща на турнира, като победи Доминик Тийм (Австрия) и е в добра позиция с поглед към излизане от групата.

В сряда по същото време, по което бе и лудият му мач с Тийм, Димитров ще излезе срещу Давид Гофен. Не по-рано от 16 ч българско време - това е разпределението на двубоя в програмата на надпреварата, а излъчването отново ще е по Мтел спорт 1.

Григор и Давид се познават отлично, като срещата в сряда ще е и сблъсък на победителите в групата "Пийт Сампрас". Белгиецът надделя над световния №1 Рафаел Надал късно в понеделник в друг епичен трисетов трилър.

Така мачът идва и като своеобразен финал в групата - който спечели в сряда, докосва място на полуфиналите. Балансът от предишните сблъсъци на Димитров и Гофен е положителен за българина - 3:1 победи, като само тази година двамата се срещнаха 3 пъти.

Григор победи на финала в София и на четвъртфинал на Australian open, но загуби на същия етап в Ротердам.

Двубоите в зала и на твърда настилка са два - разменени победи в София и Ротердам.

В другия мач от втория рунд в групата, Тийм ще срещне Пабло Кареньо Буста около 22 ч бъларско време в сряда. Испанецът влезе като резерва в турнира, заменяйки контузения Надал, който се оттегли след поражението от Гофен.