Водени от тартора на защитата Микаел Лустиг, играчите на "тре крунур" тичаха като обезумели по игрището след 0:0 с Италия, което ги класира на Световното първенство.

И "атакуваха" студиото на Евроспорт, събаряйки част от него и избутвайки и прегръщайки водещите. Лустиг бе напълно загубил контрол и крещеше по терена в минутите след края, развявайки жълтата си фланелка над главата.



В Швеция също загубиха контрол в отзивите, като милионният по тираж вестник "Афтонбладет" пусна огромно заглавие: "Герои!", а в един от материалите си позволи да нарече италианския отбор "шайка тъжни типове, лежащи на стара слава".

Селекционерът Яне Андерсон се ядоса на въпрос на пресконференцията за Златан Ибрахимович и негово евентуално завръщане в националния.

"Що за глупав въпрос!? - изригна треньорът. - Златан не играе за Швеция от година и половина, а вие продължавате да ме питате за него? Малко повече уважение, по дяволите!".

Самият Ибра отпразнува класирането, като публикува в профила си в социалните мрежи триумфална снимка на отбора след нулевото реми на "Сан Сиро" и заглавие: "Ние сме Швеция!".