Датски приказки - това е нещо, което се свързва с един друг великан със същото име, Ханс Кристиан Андерсен.

Разликата е, че онзи е творил през 19-и век и е писал текстове, оставащи класика и до днес, а настоящият футболен суперталант Кристиан Ериксен прави нещата на терена с краката си.

Ериксен вкара три гола, Никлас Бендтнер се разписа от дузпа в края, а Сайръс Кристи започна всичко с автоголол - и то, след като ирландците вдигнаха Дъблин на крак с ранен гол на Шейн Дъфи.

Коравата команда в зелено допусна общо пет гола в 11 мача от квалификациите преди днешния, което даваше огромни надежди след 0:0 в Копенхаген. Ейре има и огромния опит от 7 предишни участия в плейофи за големи първенства.

Получи и очакваната невероятна подкрепа от морето вдъхновени фенове, което не спря да пее. Но имаше насреща си нов датски "динамит", а фитилът му пламна в ръцете на гениалния плеймейкър на "Тотнъм" Кристиан Ериксен.

Той е един от малкото футболисти в наши дни на най-високо ниво, за които няма ляв или десен по-силен крак.

Халфът с физика на срамежлив осмокласник-отличник, наниза първо фамозно попадение с десния крак за 1:2, а за 1:3 вкара не по-малко красив гол с левия. Той завършва квалификационната кампания на отбора си с 11 попадения!

Останалото бе формалност и Дания е последният финалист на Мондиал 2018 от Европа.