Това заяви Григор Димитров в интервю в студиото на CNN ден, след като по драматичен начин спечели Финалния "Мастърс" на ATP в Лондон и подлуди цялата нация.
 
Родният тенисист допълни, че през целия си живот е играл за България и иска да бъде пример за всички, че мечтите се сбъдват.

Разговорът с водещата тръгна в тази посока с въпрос: "Знаете ли, че три телевизии са предавали финала в България? Сигурно сте получил хиляди съобщения...?"
 
"Не съм си поглеждал още телефона - пошегува се Григор. И след това продължи сериозно. - Тази титла означава много за семейството, отбора, а също така и родината ми.  Играя за моята страна цял живот и съм сигурен, че хората оценяват това. Щастлив съм, горд съм, че съм българин".
 
"След всеки мач виждаш знамената, атмосферата, невероятно е. В Лондон имах чувството, че играя у дома. Винаги е прекрасно, когато постигнеш подобен успех за страна като България.

Разбира се, ние имаме традиции в тениса със сестри Малееви. Бих искал сега моята победа да е пример, че със здрава работа и преследване на мечтите, можеш да постигнеш всичко."