Българският шампион го направи по възможно най-трудния начин и имаше нужда от страхотен късмет, за да се добере до второто място в групата. Защото 30-ина минути преди края "Лудогорец" бе с крак и половина извън играта.

"Хофенхайм", който не играеше за нищо в мача, вече отпаднал, излезе със състав от твърди резерви и юноши - трима на по 19 години, четирима на по 20... Срещу тях Димитър Димитров извади най-силните си 11, но играта не вървеше.

Домакините поведоха в 25-ата минута, като Филип Окс (20 г.) вкара след пас на Робин Хак (19). Двамата заедно имат общо 113 минути в Бундеслигата за сезона. "Лудогорец" бе в пълен шок, а в добавка в Истанбул местният "Истанбул Башахшехир" поведе на "Брага" и при тези резултати на почивката, напред отиваха португалци и турци.

Клаудио Кешерю се появи след паузата, но нищо не вървеше за "Лудогорец". Заредиха се три опасности пред вратата на българския шампион, като вратарят Ренан два пъти спаси добре, а в третия случай спря с ръка топката извън наказателното поле и бе голям късмет, че реферът не видя.

В 62-рата минута пак Фортуна намигна - Вандерсон докосна топката поне веднъж (а може би и два пъти) с ръка, понатиснат и от бранител, за да завърши добре за 1:1. И това вече бе друг филм, след като в Турция "Брага" също бе изравнил. В този момент "Лудогорец" спокойно се класираше напред.

В 83-ата минута обаче резервата Кешерю бе изгонен с много пресилен директен червен картон, съвсем не в духа на мача, който като цяло бе пълен със сериозни сблъсъци. Странно решение, каквито имаше немалко в мача от съдията. Настанаха трудни минути, а и "Истанбул" пак поведе - 2:1.

Един гол във вратата на "Лудогорец" го пращаше извън борда. В последните секунди пред мрежата на Ренан вреше и кипеше, като играчи на домакините се разминаха с гола от 3-4 метра и Мисиджан тръгна в контраатака, мина вратаря и стреля слабо към празната врата, за да бъде догонена топката от бранител. А гол в този момент даваше не само победата с 2:1, но и първо място в групата за "Лудогорец".

Сега шампионът на България остана втори след "Брага", но е в урната с имената за пролетните елиминации. И то по начин, станал марков за този клуб - с много драма и инфарктни моменти.