Специалистът призна, че емоциите от победата над "Лудогорец" все още не са утихнали, а ключът към успеха над "орлите" е бил силният "червен" колектив.
 
Белчев сподели, че има уверението от своите шефове, че няма да се разделят със своите основни футболисти. 
 
Ето какво още каза той в предаването "Спорно за спорта" по BIT.
 
"Емоциите от победата над "Лудогорец" все още не са утихнали. Поздравявам футболистите за старанието, което показаха. Те го демонстрираха не само в този мач, но и през целия сезон. Ние и "Лудогорец" играем най-добрия футбол в България.
 
Ръководството излезе с декларация, че няма да продаваме основни футболисти. Всеки треньор би останал доволен, когато си запази основните играчи и има цели пред отбора. Дано с новите попълнения вдигнем още повече нивото. Привлякохме един добър играч като Бланко. Няма да бъде коректно, ако ви разкажа трансферните ни планове. 
 
Мисля, че конкуренцията за титлата е между нас "Лудогорец" и "Левски". Имат добър треньор, футболисти. Също така влизаме в плейофи, всеки мач ще бъде дерби и може да има много изненади. Винаги има какво да се желае. Така е и при нас. Отборът показа добри игри, но искам да сме още по-уверени. Футболистите да се забавляват на терена, да бъдем агресивни и в двете фази на играта. Трябва да имаме търпение.
 
Победата ни над "Лудогорец" в Разград върна интригата в първенството. Имаше и мачове, в които играхме добре, но изгубихме точки.

Благодаря на феновете за подкрепата през цялата година", завърши той.