Двубоят е на 26 февруари (понеделник) от 20:30 ч местно време, което предизвика гнева на феновете. Известната като "жълтата стена" трибуна вероятно ще остане празна за двубоя. Привържениците на "Борусия" неведнъж са изразявали несъгласието си с това да има двубои в понеделник. 
 
Това, че именно техният тим играе в първия ден от седмицата отприщи гнева им и те излязоха със специална декларация:
 
„Няколко пъти сме участвали в протести срещу мачовете в понеделник. Нашето търпение се изчерпа с назначаването на мач на "Борусия" в понеделник. Повече не можем да търпим подобна лудост.
 
Тежко е, но ние сме твърди в позицията си и няма да присъстваме на мача срещу "Аугсбург". В този ден няма да използваме абонаментните си карти. Решението ни не е насочено към любимия ни клуб, а срещу Бундеслигата. Въвеждането на мачове в понеделник е поредна стъпка към комерсиализирането и въвеждането на една негативна практика, която обслужва единствено интересите на клубовете, футболните съюзи и телевизионните компании.
 
Те не се съобразяват с феновете. Освен това привържениците от Аугсбург ще трябва да пътуват 600 км в понеделник, за да подкрепят любимия си отбор в работен ден. Това означава, че трябва да ползват два дни отпуск по никое време на годината.
 
Ясно е, че нещата не може да продължават по този начин. Мачовете трябва да се насрочват в удобно време за феновете. Футболът не живее по телевизията, а на стадиона. Бундеслига в понеделник? Без нас!“