"Шпорите" стигнаха до равенство 2:2, въпреки че изоставаха с 0:2 още след първите 10 минути.
 
Тимът на Маурисио Почетино показа, че е гладен за европейска слава - нещо, което липсва в последните 30 години за лондончани.
 
"Юве" се озова напред в резултата още след две минути игра. Гонзало Игуаин откри с хубав удар от воле след находчив пас на Миралем Пянич от фаул.
 
Ранният гол същиса англичаните и те не знаеха къде се намират в началните минути. Така се стигна до деветата, когато Бен Дейвис връхлетя върху Федерико Бернардески в наказателното поле.
 
 
Игуаин се нае с изпълнението на дузпата и даде ранен аванс от 2:0 за своите.
 
След това "бианконерите" се прибраха плътно в своята половина. По италиански.
 
Така дадоха инициативата на своя съперник - нещо, което "Тотнъм" обича да има в своите мачове.
 
В 17-а минута Хари Кейн поиска дузпа за нарушение на Мехди Бенатия, но сигнал не последва.
 
Малко след това нападателят видя как негов удар с глава от непосредствена близост е спасен блестящо от вечния Джиджи Буфон.
 
"Шпорите" обаче заслужено стигнаха до своя гол в 35-а минута. Кейн бе изведен от Деле Али и технично преодоля Буфон преди да вкара в опразнената врата - 1:2.
 
В края на полувремето "Юве" получи втора дузпа. Серж Орие събори откъсналия се Дъглас Коща. Игуаин се нае да вкарва хеттрик, но разтресе горната греда на Уго Лорис.
 
Явно съдбата бе решила да не му дава, тъй като малко по-рано аржентинецът бе много близо отново до гол, но негов удар мина на сантиметри от дясната греда.
 
През второто полувреме вратарят на "шпорите" спаси хубав удар на Бернардески и запази шансовете на "Тотнъм". Италианците обаче играха страхливо и логично допуснаха изравняване.
 
Кристиан Ериксен от пряк свободен удар би в ъгъла на Буфон и реализира в 71-а минута.
 
"Юве" не е губил в Шампионската лига като домакин от 2013-а, когато падна от "Байерн". На "Уембли" обаче тимът на Алегри ще трябва да се потруди, тъй като равенства 0:0 или 1:1 не го устройва.

Реваншът е на 7 март.