Срещата между двата отбора е четвъртък от 20:00 часа на стадиона в Разград.

"Надявам се утре да станем свидетели на качествена игра и на един съдържателен двубой, какъвто очаква цяла България. След като се тегли жребият, нашата мисъл е била само за тази дата - 15 февруари. 
Всички футболисти и целият треньорски щаб е с насочено внимание само към тази среща. За нас е огромно предизвикателство да срещнем такъв тим като "Милан".

Като всеки треньор и аз се надявам на успех в утрешния мач. Знам, че ще бъде много трудно, но оптимизмът не ни напуска", заяви Димитров на официалната пресконференция преди срещата.

"За радост към този момент нямаме никакви здравословни проблеми в отбора. Единствено ни притесняват дисквалификациите на Клаудиу Кешерю за тези два мача и на Натаниел за първата среща", добави Димитров.

"Вярвам, че можем да преодолеем "Милан". Ако не вярвам, нямаше да съм треньор на този отбор. Надявам се и късметът и шансът да са с нас в утрешния мач. 

Не знам дали "Милан" ще ни подцени, но би било хубаво за нас, ако това е така. Нашите футболисти са на гребена на емоциите и това го видях, още когато се тегли жребият. Утре играчите ми ще бъдат водени от емоциите, каквото и да си говорим. 

Гледали сме "Милан" много пъти, дори и на живо. Имаме идеална представа за техните качества. "Милан" се намира в подем и това го показват и резултатите им. 

Плюс за тях е, че тяхното първенство в Италия продължава, което означава, че са в по-добро кондиционно състояние от нас. Ние обаче ще трябва да се справим с повече характер и себераздаване", коментира старши треньорът на Лудогорец.

"Във футбола най-важни са резултатите. Дефанзивно играхме единствено срещу "Брага" навън, когато спечелихме с 2:0. Тогава обаче, ако бяхме загубили, реакцията щеше да бъде много негативна. 

Не е важно как ще играем, а какъв резултат ще постигнем. Утре ще видите дали ще има някакви тактически промени, но смятам, че пред собствена публика нашият отбор ще бъде офанзивен", завърши Димитров.

Бразилският халф Лукас Саша, който по всяка вероятност ще започне на мястото на наказания Натаниел, заяви, че не се притеснява от факта, че ще трябва да играе на левия фланг на отбраната.

"Няма значение на каква позиция ще играя. Аз съм тук, за да помогна на Лудогорец. Всички знаят, че мога да играя като десен бранител, а мога да се справя толкова добре и като ляв бранител. Да се замести играч като Натанаел обаче не е никак лесно. Готов съм, направихме добра подготовка, треньорите ни ни дадоха всичката необходима информация за "Милан", така че сме готови за утрешния мач", каза Саша.