"Подхождаме с уважение към "Лудогорец". Чух техния треньор да казва днес, че се надява да ги подценим, но ние нямаме основания да ги подценяваме. 
 
През последните шест години "Лудогорец" доминира в българския футбол. Видях, че по един начин играе в България и по друг в европейските мачове. През последните шест години "Лудогорец" има по-голям опит в Европа от нас. 

Така че може те да ни подценят", коментира Гатузо на пресконференцията преди мача.
 
Специалистът очаква българският шампион да излезе в схема 4-3-3.
 
"Лудогорец" има футболисти като Лукоки, Мисиджан, Сисиньо, Марселиньо, които разполагат с отлични качества. Няма нужда кой знае колко да разузнаваме "Лудогорец". Гледали сме мачовете им в Европа в последните години. 

Отборът играе много бързо и създава проблеми на всеки, който гостува в Разград. 
 
Имат няколко футболисти, които изграждат облика на "Лудогорец". Надявам се утре да намерим празни пространства. Очаквам да играят 4-3-3. Подготвени сме за различни тактически варианти", каза още Гатузо.
 
Той разкри, че "Милан" няма да има официална тренировка тази вечер, тъй като отборът е уморен от дългото пътуване до Разград. 
 
"Пътувахме 5 часа и играчите са уморени. Преценихме, че по-добре да им дадем почивка. "Милан" се намира в добра форма и се надявам да продължим успешната серия. Ние ще играем с пълни сили срещу "Лудогорец", защото трябва да защитаваме престижа на "Милан" в Европа", каза Дженаро Гатузо.