Скромният тим от едноименното градче, намиращо се на по 30 км от Манчестър и Ливърпул, направи изключителна серия в турнира за Купата на Футболната асоциация.
 
"Нортуич" изигра 11 мача в предварителните кръгове - повече от всеки друг тим в Англия, дори и елитните. "Зелените" достигнаха до третия квалификационен кръг, стъпало преди среща с професионалистите.
 
Макар през есента да цареше еуфория от рейда, сега всичко това ще излезе през носа на скромния клуб.
 
11 мача на тима от местната лига бяха отменени с течение на сезона, не само заради ФА Къп, но и заради участия в различни аматьорски купи.

Още 12 бяха отменени заради атмосферните условия и наводнени терени - 23 за целия сезон. Това докара отбора до невиждана ситуация - 2 месеца преди края на сезона, "Нортиуч" все още не е преполовил шампионатните си двубои.
 
"Зелените" са изиграли едва 21 от 44-те мача, за сравнение - лидерът  "Рънкорн Линетс" е отхвърлил 32 шампионатни мача.
 
Според правилата в английския футбол, въпросната лига трябва да приключи до началото на май. "Нортуич" е домакин на "Барнолдсуик" след седмица, което се явява средата на шампионата за нашите герои.

От този момент те ще имат 40 дни, за да изиграят останалите си 22 мача.
 
Изпитание, с което не би се справил никой професионален клуб, камо ли аматьорски.
 
Програмата на "Нортуич" предвижда мачове през ден или два, а пет от двубоите все още нямат насрочена дата и час. Прокрадват се и предложения за две срещи в един ден. "Нортуич" все пак трябва да се съобразява и с програмата на противниците си.
 
При най-благоприятния сценарий, отборът ще трябва да играе по четири пъти на седмица.
 
Интересното е, че макар с 11 мача по-малко, "Нортуич" е осми. Изостава на 33 точки от първата позиция.

Точки, които могат да бъдат стопени, стига момчетата, които по професия са адвокати, шофьори, бармани и т.н., да намерят време и сили за своите мачове.

Чака ги ужасно трудна пролет.