Успехът бе напълно достатъчен на "вълците", които се класираха за четвъртфиналите след общ резултат 2:2, но гол повече на чужд терен.
 
Герой за тима от Рим бе босненският им нападател Един Джеко. Той отбеляза така ценното победно попадение в 52-та минута. Гол, който прати "вълците" сред най-добрите осем в Европа за първи път от 10 години насам.
 
По подобие на първия мач в Украйна, двата тима изиграха динамичен и интересен двубой, в който гостите от "Шахтьор" имаха значително надмощие във владението на топката, но така и не стигнаха до точен удар.
 
През първата част сякаш украинците бяха тимът, който се нуждаеше от гол, а не "Рома". Гостите имаха по-опасните атаки и играеха далеч по-организирано от своя опонент.
 
През второто полувреме италианците заиграха по-активно и това даде резултат само 7 минути след началото му.
 
Кевин Стротман пусна невероятен извеждащ пас към Един Джеко. Босненецът чукна елегантно топката покрай излезлия Андрий Пятов и отбеляза четвъртия си гол в Шампионска лига и 17-и от началото на сезона.
 
В следващите минути Джеко имаше още няколко добри възможности за гол, но не успя да се разпише. 
 
В 78-та минута босненецът отново бе в центъра на събитията. Той се откъсна зад защитата на "Шахтьор" и бе фаулиран от Иван Ордец, който получи червен картон и направи задачата на тима си почти невъзможна.
 
Украинците все пак опитаха финален натиск, а в заключителните секунди малко не достигна на Тайсон да смълчи "Стадио Олимпико".
 
Класирането на "Рома" за четвъртфиналите означава, че Италия ще има двама представители в топ 8 на Европа за първи път от сезон 2006-2007 г. Компания на "римските вълци" ще прави "Ювентус", който елиминира "Тотнъм" преди седмица.