След 0:0 в Испания, "Севиля" изчака своя момент на "Олд Трафорд" и удари на два пъти в края на мача за историческо 2:1, което прати тимът на четвъртфинал.
 
"Юнайтед" игра предпазливо, също изчакваше своя шанс, но андалусийците с привидно стабилна защита си спечелиха възможността да триумфират в дуела. 
 
Винченцо Монтела заслужава да му се свалят шапки, защото постигна нещо значимо, след като бе изгонен от "Милан" след лавина от критики.
 

За Моуриньо остава горчилката, че тимът му не показа онази ефективност от последните три мача, но и със сигурност той има своята вина.
 
"Червените дяволи" имаха своите шансове, но ги пропиляха и играеха с настройката, че ако не вкарат, ще се стигне до продължения. Гаранцията им обаче отпадна в 74-а минута.

Португалският наставник отново прояви страха, във който феновете го обвиняват след важните мачове. Сега отново ще е под техния прицел.

Испаните ударириха при една от контраатаките си. Бен Йедер матира Де Хея, след като бе изведен от Сарабия.
 
Четири минути по-късно резултатът стана 2:0. Йедер вкара втория си гол и смълчи шокирания "Олд Трафорд". Този път с глава след центриране.
 
После Де Хея трябваше да прави спасяване, за да запази резултата, а противно на логиката испанците се настаниха в половината на своя съперник.
 
В 82-а минута Лукаку пропусна от много чиста позиция, като прати топката над вратата.
 
Все пак две минути по-късно белгиецът реализира. След центриране от корнер даде надежда на "Олд Трафорд", но напразно. 
 
Статистиката в края сочеше, че "Севиля" има повече изстрели към вратата на съперника, което е показателно. В крайна сметка тимът на Монтела си заслужи завоюваното място на четвъртфинал.