Както е известно, първенството в Гърция бе спряно, заради ексцесиите в края на мача между ПАОК и АЕК. Президентът на солунския клуб нахлу въоръжен на терена след отменен гол на тима си в последните минути. Той сипеше заплахи към съдиите и скамейката на АЕК.
 
В писмо до Гръцкия футболен съюз подписано от директора на ФИФА за Европа - Бьорн Васало, делегацията пристига днес и иска срещи с хора управляващи футбола и с представители на правителството.
 
"ФИФА ще бъде безкомпромисна към каквито и да е форми на насилие във футбола. Искаме гаранции от правителството за сигурността на хората по стадионите, както и да чуем мерките от федерацията, от лигата, от самите клубове и да ни бъде обяснено какви евентуални рискове и последици може да има", казва Бьорн Васало.
 
"Ако Гърция вътре в себе си не може да реши проблемите, които са назрели и ескалираха по време на дербито ПАОК- АЕК, то ФИФА ще бъде принудена да ги извади от международните турнири и на клубно, и на национално ниво".
 
В същото време прокуратурата стартира разследване на всички детайли около случая, в това число и дали полицията е игнорирала указанията да бъде арестуван Иван Савидис.