Бившият вратар на националния тим сподели, че ще търси среща с премиера Бойко Борисов, който да помогне с решаването на този проблем. 
 
“Премиерът е запознат със ситуацията, но си има доста държавни дела. Така или иначе ще инициираме среща между него и президенти на клубове. Ще търся подкрепата на държавата, защото ние не можем да се справим с натиска. Ние не сме разследващ орган. Когато съдиите имат някакъв натиск, те трябва да сезират съответните органи”, заяви Михайлов.
 
Междувременно стана ясно, че съдийската комисия към футболния съюз ще бъде без шеф до началото на плейофната фаза в родния шампионат (31.03).
 
Припомняме, че досегашният шеф Петър Петров подаде оставка преди седмица, а негов заместник все още не е назначен.
 
“Не е необходимо да бързаме. Сега има им пауза за националния отбор. Необходимо е повече време и не сме коментирали имена на днешната среща. Трябва да е сериозен човек, авторитетен и да си разбира от работата. Основната тежест ще падне върху мен, защото аз трябва да го предложа. Членовете на изпълкома не могат да гласуват, защото там има президенти на клубове и се получава конфликт на интереси. Откакто съм президент нито един съдия не ми се е обадил, че е бил натискан. Съдията е човек и може да сбърка, дори повече от веднъж. В България се насажда мнението, че винаги е нарочно. Все пак основната вина си остава в съдиите, когато правят грешки. Те има подкрепата на изпълкома”, сподели Михайлов.