Това бе първо домакинско поражение за "Левски" от началото на сезона, а последната шампионатна загуба на "сините" бе на 16 май 2017 г., когато отстъпиха с 1:3 от "Лудогорец".
 
След като за 180 минути в редовния сезон, "Левски" и "Берое" си създадоха едва две голови положение и не си отбелязаха гол, днес двата тима изиграха изключително интересен мач.
 
Резултатът бе открит още в третата минута, когато вратарят на домакините Божидар Митрев излезе неразчетено, а Педро Еуженио се възползва от това, прехвърляйки го за 0:1.
 
"Левски" бе доста неориентиран след гола, а в 11-та минута Педро Еуженио можеше да отбележи второ попадение, но уцели гредата от пряк свободен удар. Малко след това и Мартин Камбуров пропусна да вкара.
 
"Сините" постепенно заиграха по-добре, но не стигаха до опасни положения чак до 42-та минута.
 
Тогава Станислав Костов се откъсна от отбраната на старозагорци и бе препънат от Матеус Леони, а съдията отсъди дузпа.
 
С изпълнението се нагърби Роман Прохазка, но ударът му бе спасен от сънародника му Душан Перниш.
 
Второто полувреме започна като първото - "Берое" отбеляза в самото му начало. 
 
Автор на попадението бе Камен Хаджиев, който вкара с глава, след центриране от фаул.
 
След инкасирането на втория гол "сините" се хвърлиха в атака, като имаха няколко нелоши ситуации да намалят. Натискът на "Левски" все пак даде резултат в 75-та минута, когато влезлият като резерва Станислав Иванов се измъкна много добре от защитник в зелено, центрира остро, а Серджиу Буш вкара.
 
Последваха няколко много силни минути за "Левски", но без резултат, "Берое" изигра много разумно заключителните минути на двубоя и не позволи на "сините" да ги затруднят.
 
До края на шампионата двата тима ще водят оспорвана битка за третото място.

В момента там се намира "Левски" с 50 точки, две повече от днешния си съперник. Челните места изглеждат невъзможни за двата тима, тъй като "Лудогорец" е първи със 69 точки, а ЦСКА - втори със 66.