Американецът ще навърши 33 години съвсем скоро, а през този сезон преди началото на надпреварата във Флорида имаше актив от едва 2 победи и 6 поражения в мачове от ATP тура.

Никой не му даваше никакви шансове в Маями. Иснър победи на финала Александър Зверев с 6:7, 6:4, 6:4 за 2 часа и 32 минути, уповавайки се основно на мощния си начален удар. Неслучайно го наричат Бомбардировач, но в този мач, а и през двете седмици на турнира изобщо, Джон показа, че умее доста повече в тениса.

За първи път той достига до титла от надпревара с ранкинг 1000 в "Мастърс" сериите. Това го прави най-възрастният тенисист с дебютна такава. До мача със Зверев, Иснър имаше три загубени финала на турнира в Маями.

"Сигурно така се чувства Федерер всяка седмица - смееше се грамадният американец на плажа край комплекса, където направи фотосесия с трофея. - Невероятно е. Губих три пъти тук в последния мач, не мислех, че някога ще имам още един шанс. Когато пробих в третия сет, нервите се появиха. Знаех, че сервирам за най-важния гейм в кариерата ми и успях.".

"Днес сбърках повече удари, отколкото на целия турнир общо преди този мач - поклати глава Зверев. - Най-трудното е, че когато играеш срещу Джон, напрежението е да не допуснеш пробив. Ясно ти е, че ако допуснеш такъв, вероятно губиш сета... Много е тежко срещу сервиса му, но той игра отлично и от задна линия, не направи грешки. Аз сбърках твърде много удари.".

Александър се утешава с четвърто място в ранглистата, на което изпреварва Григор Димитров. Победа на финала щеше да му донесе не само титлата, но и още една позиция нагоре - над Марин Чилич на трето място.

Иснър се изкачва с 8 позиции след триумфа си и става част от топ 10 (девето място в ранглистата).