Съветниците от постоянната комисия „Финанси и бюджет“ към Общинския съвет дадоха съгласието си за предоставяне на средствата, с които ще се реализира богата празнична програма. 
 
Едно от събитията е организиране на футболен мач на "Спартак" с реномиран европейски отбор. Предвижда се и изработването на копие на сребърната Царска купа от 1932 г., когато клубът става шампион на България.
 
В рамките на честванията ще бъде открита музейна сбирка на стадион "Спартак", а историята на футболния клуб ще бъде разказана в специална книга. 
Плановете са тя да бъде издадена в тираж от 5 000 броя. За юбилея ще се организира също тържество с ветераните и деятелите на футболния клуб и спортните клубове на „Спартак“.
 
Отпускането на средства от общинския бюджет за 100-годишнината на "Спартак" ще е една от темите, които предстои да бъдат обсъдени на утрешното извънредно заседание на Общинския съвет. Тогава съветниците ще вземат окончателно решение дали да се подпомогне финансово футболният клуб.
 
Кулминацията на честванията ще бъде на 28 август 2018 г., когато се навършват точно 100 от основаването на клуба, който в монета не се намира в най-доброто си състояние и се подвизава в североизточната Трета лига. Все пак напоследък имаше положителни новини около клуба, след като стана ясно, че министерстово на спорта ще отпусне средства за ремонт на стадиона.