Стражът на "Лудогорец" скъса патерално сухожилие на лявото коляно, заради което бе опериран в Букурещ, но травмата се усложни и той претърпя още четири хирургически интервенции в Барселона.
 
30-годишният Стоянов, който има 155 мача за "Лудогорец" и 19 за националния тим, където се бе утвърдил като №1, е вече в Разград и провежда последната част от възстановяването си.
 
Вратарят сподели пред клубния сайт на "Лудогорец", че се надява до два месеца да започне да тича.
 
"Моят случай е много рядък. Да не кажа, че е единственият подобен случай в историята. Никой не може да каже крайни срокове. 
 
Ние обаче сме си поставили цели. Ако всичко върви нормално, ако всичко се развива в правилната посока, може би до два месеца ще започна да тичам и лека полека да навлизам в лятната подготовка с отбора.
 
Искам през новия сезон да бъда на терена".
Embed from Getty Images
 
"Получи се една болнична инфекция, която реално може да се случи навсякъде. По-големият проблем бяха неправилните действия на доктора в Румъния, който ме оперира.

Получи се серия от грешки. Излезе така, че докторът нямаше вярно решение. Оттам се стигна до тази мъка, която ме принуди да замина за Испания и да се подложа на серия операции.
 
Първият етап от възстановяването бе в Испания. Трябваше да се раздвижи кракът. В момента вече е почти раздвижен. Естествено, има още да правим флексии.

Сега с физиотерапевтите в "Лудогорец", които са във връзка с колегите си в Испания, сме направили програма, по която ще работя. Ще ходя до Испания през две, три седмици за контролни прегледи. Според това как реагира коляното ще се вземе решение дали да се увеличават или да се намаляват натоварванията.
 
Тежките моменти не бяха един или два. Най-тежкият беше след първата операция, когато просто трябваше кракът ми да бъде спасен. Не ставаше въобще въпрос за спорт. 
 
Лекарите ми казаха в прав текст: „Момче, в момента трябва да ти отрежем крака“. Това бе най-тежкият момент. 
 
След операциите имаше лечение със серия антибиотици. Въпросът беше дали ще може да се овладее инфекцията. През тези два, три месеца, въпреки антибиотиците, нямаше пълна гаранция, че ще се справим с инфекцията. Това бе най-шоковият и най-трудният период за мен.
 
Няма как да не ти мине през ума, че може вече да не играеш, след като ти го казват топ специалисти. Още първия ден докторите, които се грижиха за мен ми казаха, че най-важното е да съм здрав в главата.
 
Обясниха ми, че дори да направят всичко, както трябва, ако не мисля позитивно, няма шанс да се оправя. Мога да кажа, че от първия ден бях позитивен и знаех, че отново ще имам шанс да играя. Превърнах се в легенда в тази болница. 
 
Сега си говорим с докторите, че такъв позитивен и здрав психически пациент като мен не са имали. Клиниката в Барселона е на топ ниво. В нея идват абсолютно всички именити спортисти. Наскоро там бе Елакуим Мангала от "Манчестър Сити", който сега играе в "Евертън". Също и Менди от "Манчестър Сити", който се води за най-скъпия защитник в света. Кедира от "Ювентус" също е идвал. Клиниката наистина е много добра.
 
В този период най-много помогна жена ми. Тя винаги бе до мен. Подкрепяше ме. Беше трудно и за нея, но никога не падна духом. Поне не пред мен. Носеше ми позитивни емоции. Но съм благодарен и на други хора. На приятели. На цялото ръководство на "Лудогорец", които непрестанно ми звъняха. Да не кажа ежедневно. Чувах се с хора от клуба.

Постоянно се интересуваха как се чувствам, как върви възстановяването. Питаха ме имам ли нужда от нещо, какво трябва да се направи и т.н. В това отношение ръководството на "Лудогорец" ми помогна много, защото е много важно да усещаш подкрепа от клуба и хората, с които работиш. Не на последно място бих искал да благодаря на ръководството на БФС, което също ми оказа сериозна подкрепа.
 
За всеки спортист най-лошото нещо е контузията. В моя случай няма какво да се направи. Времето назад не мога да върна. Гледам напред. Гледам как да се възстановя напълно, да съм здрав и да се завърна на терена".
 
Владо Стоянов също така коментира битката за титлата в родния шампионат, като заяви, че вярва в силите "Лудогорец", като според него разградчани ще стигнат до седма поредна титла.