След като за няколко седмици футболът в страната бе спрян с правителствено решение, вследствие на влизането на терена на въооръжения бос на ПАОК Иван Савидис, мачовете тръгнаха миналия уикенд.

И "Олимпиакос", шампион в последните седем сезона, не успя да бие десетия "Левадиакос" като гост - 1:1. Това остави гранда на 6 точки от лидера АЕК, а и с мач повече. При оставащи пет кръга, титлата изглежда мираж.

В отговор лудият президент (още един) на клуба Евангелос Маринакис глоби играчите с общата сума от 400 000 евро и ги пусна във ваканция до другия понеделник, защото... не искал да ги вижда в клуба и на тренировъчния комплекс.

Това не е първи случай, в който футболистите на "Олимпиакос" са глобявани с огромни суми за един мач. След дерби с "Панатинайкос", което не успяха да спечелят, Маринакис ги санккционира с общо 500 000 евро.

Босът е разследван за търговия с наркотици и пране на пари, като докато върви този процес успя да придобие собствеността и на славния английски "Нотингам Форест". На Острова също пишат за странни методи, с които управлява клуба там.

"Олимпиакос" ще играе следващия си мач на 16 април, като само петима от настоящия отбор ще останат и след сезона, цитиран е да казва Маринакис пред гръцки медии. Останалите ще си търсят други отбори, а тимът ще се попълни с юноши от академията.

В момента в състава играят 18 чужденци, като сред тях има и звезди, които се стягат за Мондиал 2018 (иранецът Хайсафи и хърватинът Ивушич, например). Според медиите в Атина, повечето от тях ще откажат да платят глобата и да се върнат след празниците в клуба.