В 64-ата минута носителят на "Златната топка" се вдигна като някакъв супергерой и заби със задна ножица топката във вратата на големия Джанлуиджи Буфон.

Попадението бе от онези моменти във футбола, които сякаш спират времето и изтръгват колективна въздишка от милиони фенове.

Роналдо, както и Меси, са уникални с това, че го правят вече десетилетие регулярно.
Embed from Getty Images
Те не просто създават по един такъв момент, а повтарят суперизпълненията си. Кристиано е в убийствена форма от началото на календарната 2018 г., като има 23 гола в 11 мача във всички турнири.

Вкара три пъти на ПСЖ за елиминирането на френския отбор на осминафинал. Общо 14 попадения за сезона в Шампионската лига също са стряскащ показател.

"Той може да напусне планетата Земя и да иде да играе с марсианците", написа в туитър Алваро Арбелоа, с когото доскоро бяха съотборници.

"Малцина сме тези, които можем да правим това", закачливо коментира в социалните мрежи вечният зевзек Питър Крауч. Двуметровият нападател на "Стоук" вкара два гола със задни ножици с екипа на "Ливърпул".

"Моят гол беше по-хубав", усмихна се Зинедин Зидан, треньорът на "Реал", след като изказа куп суперлативи за попадението на Роналдо и бе питан да го сравни с гола си от финала през 2000 г. срещу "Байер" (Леверкузен). Камерите уловиха Зизу да се хваща за главата удивен, след като Кристиано се изстреля във въздуха и заби топката акробатично в мрежата.

А когато такъв великан на играта реагира така на изпълнението ти... "Хубав гол, но дали Роналдо може да го направи от 40 метра?", в свой стил коментира Златан Ибрахимович, гост в студиото на телевизия в Лос Анджелис, предавала мача.

Заглавията на големите вестници на континента също имат един основен акцент.

"Голът", пише простичко на корицата си мадридският "Марка".

"Друга планета", констатира тъжно торинският "Тутоспорт".

"CRWOW", играе на думи "Гадзета дело спорт" с инициалите на португалската суперзвезда и възклицание.

"Той е футболно чудовище. Нереален, неестествен атлет.

Помня гола му срещу "Порто" преди години за "Манчестър Юнайтед", когато щеше да скъса мрежата от над 35 метра с шут, минал 100 километра в час. Тогава казахме, че е "невъзможен гол". Но за този човек няма невъзможни неща", анализира Джон Бенет, който следи турнира за BBC.

"Голът беше като на Плейстейшън", призна Андреа Бардзали, защитникът на "Ювентус".

"Роналдо е от тези изключителни шампиони - като Меси - които заслужават да са споменавани редом с великите Марадона и Пеле", констатира Буфон.

Стадионът аплодира португалеца на крака въпреки ужасното усещането от отпадането на любимия отбор, което вече изглежда неизбежно. Роналдо благодари и призна, че чувството е страхотно - да те признаят феновете на съперника.

Просто това са моменти, които знаеш още в реално време, че остават дълго в историята. Може никога повече да не присъстваш на друг такъв.

Ставаш и ръкопляскаш на човека, който ти го е поднесъл.