Изпълнението му изуми мнозина.

Не защото някой се е съмнявал, че го може, а защото го показа в най-големия клубен турнир и то на четвъртфинал. Marca пресметна, че португалецът е засякъл топката на 2 метра и 38 сантиметра от земята. Изумително.
 
Редица футболни авторитети се изказаха за попадението и му дадоха оценка. Хора като Ибрахимович и Зидан заявиха, че техните легендарни изпълнения са по-добри.
 
Питър Крауч пък в своя неподправен стил смята, че малцина могат като него и Роналдо.
 
Именно попаденията на Ибра и Крауч са сред тези, които могат да се конкурират с фамозната ножица на Кристиано.
 
Предлагаме на вашето внимание десет изпълнения, които оставиха своя почерк в световния футбол.
 
Оскарине Масулуке срещу "Орландо Пиратес" (2016 г.) Това попадение е специално по две причини. Първо, защото го вкара вратар и второ, защото голът донесе равенство на неговия тим "Барока" в добавеното време на срещата.
 
 
Джердан Шакири срещу Полша (2016 г.) Безспорно най-красивото попадение на последното Европейско първенство, което се игра във Франция. Звездата на Швейцария вкара със странична ножица от границата на наказателното поле.
 
 
Златан Ибрахимович срещу Англия (2012 г.) Мнозина смятат, че това е най-красивият гол в историята на футбола, въпреки че бе в приятелски мач. Говорейки за ножици, вероятно е №1. И като класа, и като разстояние. Не случайно шведът призова Роналдо да повтори изпълнението си, но от центъра на терена.
 
 
Филип Мексес срещу "Андерлехт" (2012 г.) Когато бранител вкара такъв гол, трябва да му се свалят шапки. Позабравеният французин от "Милан" ще помни цял живот изпълнението си в групите на Шампионска лига.
 

Роналдиньо срещу "Виляреал" (2006 г.)
Момент от времената, в които танцьорът с топка в крака правеше и не възможни неща с "Барса". Овладя на гърди и се завъртя на поне 90 градуса, за да вкара с ножичен удар.
 
 
Ривалдо срещу "Валенсия" (2001 г.) Безспорно най-великият гол на великия бразилец. Прати топката перфектно в левия ъгъл на Канисарес. Освен това оформи хеттрика си.
 
 
Тревър Синклеър срещу "Барнзли (1997 г.) Нападателят на КПР вкара един от най-красивите голове в историята на Купата на ФА.
 

Емре Джан срещу "Уотфорд" (2017 г.)
Попадението бе избрано за №1 във Висшата лига за миналия сезон и има защо. 
 

Мауро Бресан срещу "Барселона" (1999 г.)
Австралийският халф на "Фиорентина" направи нещо изумително, което се споменава 19 години по-късно. Вкара от място с ножичен удар извън границата на наказателното поле, като прати топката под гредата.
 

Уейн Рууни срещу "Манчестър Сити"
(2011 г.) Да вкараш подобен гол в едно от най-големите дербита на английския футбол е присъщо само на играчи, които могат да творят мигове гениалност. Рууни го направи и с финес.
 
 
Длъжни сме да споменем: Марко Ван Бастен срещу "Ден Бош", Уго Санчес срещу "Билбао" и Анди Керъл срещу "Кристъл Палас".