Първият полуфинален двубой за Купата на България следващата сряда (11.04) ще бъде с начален час 18:00, вместо от 19:00. Мачът за първенство седмица по-късно (18.04) пък е изместен с два часа, той също ще се играе от 18:00, а трябваше да е от 20:00.

Третата среща на ЦСКА и "Левски" за 14 дни - на 25 април в реванша за Купата на България, остава по програма в 18:30 ч. 
 
Това е продиктувано от желанието на СДВР дербитата да приключват в светлата част на денонощието, за да е по-лесно опазване на реда около стадиона, както и сигурността на феновете.
 
Такава бе практиката в последните години, но мачовете между двата тима се играеха през уикенда, докато сега се падат в делнични дни - в сряда.
 
Това не се хареса на фенклубовете на "сини" и "червени", защото много хора ще бъдат възпрепятствани, предвид работния ден. Най-вече тези от провинцията, които са немалка част от фенската маса на двата клуба. Едно е да пътуваш за мач от 18:00 часа, друго - ако началният час е 20:00.
 
На специален брифинг, министърът на младежта и спорта Красен Кралев разкри, че се е наложила намесата на Бойко Борисов, за да бъде разрешен проблема.
 
Вчера се е състояла среща между СДВР, представители на фенклубовете на "Левски" и ЦСКА, както и хора от ръководствата на двата клуба.
 
На нея представителите на клубовете ясно са изразили позиция против подобно решение. Това е наложило намесата на Бойко Борисов. След нея от БФС и медията, която излъчва родното първенство - Нова телевизия, са взели решение, часът на мачовете да бъде сменен.
 
Със сигурност решение, което ще намали посещаемостта на един от малкото мачове, които продължават да предизвикват интерес в родния футбол.