Дербито трябваше да се играе преди месец, но бе отложенo заради смъртта на капитана на "Фиорентина" - Давиде Астори.
 
Двата тима успяха да поразят противниковата врата по веднъж, но и попаденията бяха отменени заради засада.
 
В 37-та минута това се случи след намесата на системата ВАР. Мауро Икарди получи прекрасен извеждащ пас и вкара, хвърляйки в екстаз "синьочерната" част от Милано.
 
Футболистите и феновете на "Интер" имаха време да се порадват на гола, но тъкмо когато играта трябваше да се поднови, видео асистент реферите подсказаха на Марко Ди Бело, че е имало засада, а арбитърът отмени попадението.
 
Десетина минути по-рано "Милан" имаше страхотен шанс да поведе, но удар с глава на Бонучи бе спасен по невероятен начин от Самир Ханданович.
 
Втората част започна по-добре за "Интер", а в 57-та минута Мауро Икарди направи невероятен пропуск. Аржентинската звезда на "нероадзурите" получи пас пред опразнената врата на "Милан", но прати топката в аут.
 
10 минути по-късно и "Милан" стигна до гол. Отбеляза го Патрик Кутроне с красива задна ножица, но попадението бе отменено заради засада.
 
В края на срещата двата тима намалиха оборотите, като се стараеха по-скоро да не загубят срещата. 
 
В последните секунди това можеше да се промени, но Мауро Икарди, който отбеляза хеттрик срещу "Милан" през октомври, направи нов пропуск на празна врата.
 
"Интер" остава на четвърта позиция с 59 точки, докато "Милан" е шести с 51.