Големият сблъсък в първенството ни е в петък от 17,30 часа в Разград, като разликата между лидера и преследвача от София е три точки.

Вандерсон се контузи в двубоя срещу "Верея" (5:0) миналия уикенд, а във вторник и сряда не тренира нормално. Според треньорския щаб на "Лудогорец", все още има шансове бразилецът да излезе в петък на терена, но ситуацията е 50-50.

В ЦСКА реално няма сериозни проблем в състава, като се завръщат наказаните за предишния мач срещу "Ботев" (4:1) Фернандо Каранга и Николай Бодуров. Потенциален проблем може да има с вратарския пост, след като резервният страж Георги Китанов се контузи и вероятно няма да играе повече до края на сезона.

Дербито обещава голяма битка, след като ЦСКА спечели последните две срещи с този съперник. Преди това обаче "червените" нямаха успех над "Лудогорец" от 2012 г. (2:1 в мач за Купата на България).

Ако победи в петък, тимът от "Българска армия" не само ще изравни точките на върха в класирането, но и ще стане първият у нас, печелил повече от веднъж в Разград за първенство.

Успех на "Лудогорец" ще отдалечи домакините на 6 т. зад преследвача при 8 оставащи кръга в шампионата.