Легендата не говори често, а когато казва мнение за положението във водещите ни отбори, то винаги е интересно да се чуе.

Разбира се, темата около любимия и роден клуб е основна.

"Синята общност е абсолютно обезверена, включително и аз - каза рекордьорът по голове за "Левски" и най-успешен ръководител на клуба в новото време. - Вижда се, че нещата не вървят и отборът не играе.

Продължават да се правят същите грешки десет години. Не можеш да вземеш 20 футболисти от миналото лято и да искаш да имаш отбор. Чух преди три-четири месеца Спас Русев като казва, че начинът му на работа е различен от на Наско и Мъри. Аз ще се радвам, ако неговият начин на работа е положителен за "Левски", по-положителен от начина на работа на Наско и Мъри. Аз знам само един начин на работа във всяка сфера на живота - печелившия".

Относно вечния съперник, Сираков каза:

"ЦСКА е на гребена на вълната. Цялата червена общност се носи на крилете на вдъхновението, а и на резултатите. Те са в борбата за титлата до утре (в петък гостуват на лидера "Лудогорец" - б.р.), а може би и след това. Имат своите шансове. Показаха го в предишния двубой, когато обърнаха резултата с десет човека и спечелиха в Разград. Сигурен съм, че утре ги очаква съвсем различен мач.

Предстоят им тържества, чета. Червената общност е абсолютно обединена в момента с много малки изключения - стотина-двеста човека."

Сираков, който на последния конгрес напусна изпълнителния комитет на БФС, коментира и "Лудогорец".

"Плюсовете всички ги виждат - "Лудогорец" финансово е изключително добре обезпечен, феноменална организация, страхотна база. Все още играят най-добрия футбол в България. Минус за мен е приносът им за българския футбол.

Това е проект, който носи изключително удоволствие и емоции на собствениците, на които благородно им завиждам, на хората в Разград, но като цяло не виждам принос за нашия футбол."