Успехът увеличи аванса на разградчани пред ЦСКА на шест точки, при оставащи осем кръга до края на сезона.

Това бе край на страхотната серия на "червените" от 25 шампионатни мача без загуба, последната бе именно от "Лудогорец", с 0:1 през юли.
 
Двата тима демонстрираха, че са най-добрите в страната, изигравайки изключително интересен мач, който по традиция не мина без нерви, скандали и червени картони.
 
Още в началните минути имаше доста нарушения, стана ясно, че битката ще е свирепа, все пак залогът бе първото място. 
 
"Лудогорец" владееше инициативата, докато гостите от София разчитаха предимно на контраатаки.
 
Първото опасно положение дойде в 11-та минута, когато Божидар Чорбаджийски загуби топката, тя се озова във Върджил Мисиджан, а техничният удар на холандеца срещна гредата.
 
"Червените" отговориха с опасен удар на Рубен Пинто, а в 30-та минута Клаудиу Кешеру не успя да засече топката пред голлинията на ЦСКА.
 
В даденото от съдията продължение на първата част, ЦСКА изпълни корнер, а разградчани не се справиха с изчистването на топката и Джоди Лукоки извърши нарушение на удобна позиция.
 
Зад топката застана Кирил Десподов, който откри с невероятен удар, точно в сглобката.
 
Очаквано, "Лудогорец" се хвърли в атаки от първия съдийски сигнал на втората част и резултатът не закъсня.
 
В 51-та минута Кешеру подаде към влезлия като резерва Якуб Шверчок, който изравни.
 
В 55-та Жеферсон извърши нарушение до границата на наказателното поле, а Клаудиу Кешеру уцели гредата за втори път, пропускайки да направи пълен обрат.
 
В ответната атака последва спречкване между Енрике и Светослав Дяков, Жеферсон се затича към тях и избута капитана на "Лудогорец".
 
Съдията нямаше друг избор освен да му покаже втори жълт картон и съответно червен.
 
Нервите не стихнаха, а малко по-късно домакините поискаха червен картон за Фернандо Каранга. Реферът прецени, че такъв не трябва да се показва, което предизвика гнева на Димитър Димитров - Херо. След бурни протести, треньорът на разградчани бе изгонен.
 
Останали с 10 човека, "червените" очаквано приеха играта в своята половина, дебнейки за грешки на противника.
 
В 71-та това се случи, Джеси навърза няколко футболисти в "зелено", върна към Рубен Пинто, който отново изведе ЦСКА напред.
 
"Лудогорец" засили натиска си, а това доведе до светкавичен обрат в рамките на три минути.
 
В 85-та Клаудиу Кешеру изравни, а златна резерва Якуб Шверчок донесе победата на "Лудогорец" в 88-та минута, давайки шест точки аванс на върха за своя тим.